Press "Enter" to skip to content

Cara Menggunakan 5 Strategi Stud Kad

admin 0

Dalam strategi 5 Card Stud, anda benar-benar mahu mendapatkan ‘High Cards’ dan ‘Pairs’. Anda hanya mahu bermain untuk ‘Straights’ dan ‘Flushes’ jika di ‘Third Street’ anda sudah mempunyai tiga kad ke arah straight flush atau jika anda pasti anda akan dapat flush atau straight di ‘Fourth Street’.

Semasa bermain dengan strategi 5 Card Stud, satu perkara yang perlu anda perhatikan adalah bagaimana  download malaysia mega888 on here !! permainan lawan anda. Banyak pemain dalam pelbagai permainan mempunyai perkara yang berbeza yang mereka lakukan dengan tangan yang berbeza, jadi semakin banyak anda menonton semakin banyak anda akan belajar tanda-tanda ekor kecil mereka. Sebilangan orang berpura-pura mempunyai tangan yang lebih baik daripada yang sebenarnya mereka lakukan. Ini sering disebut menggertak dan dapat diambil dengan mudah.

Dengan strategi 5 Card Stud, hanya ada satu kad menghadap ke bawah. Ini menjadikannya lebih mudah daripada kebanyakan permainan poker lain untuk mengelabui lawan anda dan mengetepikannya, menjadikan mereka fikir anda mempunyai tangan yang lebih baik daripada yang anda sebenarnya. Sekali lagi, menonton dan belajar bagaimana lawan bermain anda adalah penting dan juga membantu cara anda bermain. Tetapi, anda perlu berhati-hati dengan tanda-tanda ekor yang anda kirimkan, kerana lawan anda akan menonton dan belajar bagaimana anda bermain juga.

Dalam strategi 5 Card Stud, anda perlu berhati-hati bagaimana anda bermain di pusingan pertama kerana ini akan membantu menentukan bagaimana permainan selebihnya akan mengikuti. Sebagai contoh, di Jalan Pertama anda tidak mahu memulakan tanpa sekurang-kurangnya satu kad yang mengalahkan papan atau tanpa pasangan kerana permainan ini adalah mengenai ‘Kad Tinggi’ dan ‘Pasangan’. Anda akan mahu melipat secara realistik jika dalam tiga kad pertama anda tidak mempunyai sekurang-kurangnya sepasang. Walau bagaimanapun, ini bukan peraturan bertulis. Sekiranya anda ditewaskan di atas papan, anda benar-benar perlu melipat kecuali anda berpeluang mengalahkan pemain dengan tangan terbaik.

Dalam peraturan 5 Card Stud, tangan permulaan yang baik adalah – pasangan mana pun, pasangan tinggi atau pasangan rendah. Jelas, semakin tinggi pasangan kad, semakin besar peluang anda. Anda perlu memikirkan melipat jika anda tidak menerima tiga kali ganda di jalan ketiga. Ini dipanggil ‘Any Pair’. Sekiranya kedua-dua kad anda lebih tinggi daripada lawan anda yang lain – contohnya anda mempunyai 8 dan 9 dan kad orang lain tidak lebih tinggi daripada 7- ini disebut ‘Kedua-dua Kad Lebih Tinggi daripada Papan’.

Sekiranya anda mempunyai Raja bawah dan lima naik, maka anda akan mengalahkan papan jika tidak ada orang lain yang mempunyai kad up yang lebih tinggi daripada Jack. Ini dipanggil ‘High Hole Card yang mengalahkan papan dengan kad Up Up’. Dan akhirnya, jika kad up anda adalah Ace, ia selalu menjadi tangan yang baik yang biasanya akan melewati Third Street tanpa memerlukan pasangan, dengan kad kanan. Kad menghadap ke bawah tidak harus mengalahkan papan, tetapi kad itu mestilah kad tinggi. Ini dipanggil ‘High Up card yang mengalahkan papan dengan High Card in Hole’.

Untuk lebih memahami strategi 5 kad kancing, pergi ke http://www.TitanPoker.com dan cuba permainan ini sendiri. Semasa anda berada di sana, lihat artikel kami yang lain mengenai 5 peraturan dan petua kad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *